De Beste Kunstmatige Kerstboom Beoordelingen & Gedetailleerde Gids

U bent niet de enige die het idee van een kunstkerstboom kopen een beetje vreemd vindt. De traditie om een boom op te zetten en te versieren met lichtjes, ornamenten en klatergoud maakt immers al honderden jaren deel uit van de westerse cultuur. Maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende opties op het gebied van versieringen, waaronder een overvloed aan kunstbomen die je jaar na jaar kunt gebruiken. Als u niet elk jaar een echte boom wilt opzetten, maar ook niet elke november en december in hotels of B&B’s wilt doorbrengen omdat uw huis zonder boom niet voldoende kerstsfeer uitstraalt, dan is een kunstkerstboom misschien de perfecte oplossing.

Wat is een kunstkerstboom?

Een kunstkerstboom is een gefabriceerde boom van materialen zoals plastic en vezels die is ontworpen om eruit te zien als een echte kerstboom. Kunstkerstbomen worden vaak gebruikt als alternatief voor echte kerstbomen omdat ze niet dezelfde zorg nodig hebben. Kunstkerstbomen zijn er in veel verschillende soorten, waaronder vezelbomen, PVC-bomen en kunstbomen gevuld met kunst- of synthetische vezels. Veel mensen geven de voorkeur aan kunstkerstbomen omdat ze gemakkelijk zijn op te zetten, herbruikbaar zijn en jaar na jaar kunnen worden tentoongesteld zonder het risico dat ze naalden op de vloer afwerpen zoals natuurlijke kerstbomen doen. Kunstkerstbomen zijn ook veel betaalbaarder dan echte kerstbomen, wat vooral handig is voor mensen met een budget. Aan de andere kant hebben kunstkerstbomen niet dezelfde geur als echte kerstbomen, en kunnen ze na Kerstmis nergens anders voor worden gebruikt.

Soorten kunstbomen

Vezelkerstbomen – Deze kerstbomen zijn gemaakt van een materiaal dat lijkt op strengen katoen. Het zijn de minst dure en minst realistisch ogende kerstbomen. Ze zijn ook gemakkelijk tweedehands te vinden, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen met een krap budget. PVC kerstbomen – Een PVC kerstboom is vaak realistischer dan een vezel kerstboom, maar gaat niet zo lang mee. Veel PVC bomen worden geleverd met een metalen frame, wat het opzetten van de boom vergemakkelijkt. Een PVC kerstboom is een geweldige optie voor iemand die een echte kerstboom look wil zonder het gedoe. Kunstbomen gevuld met synthetische vezels – Deze kerstbomen zijn gemakkelijk op te zetten en worden geleverd met een frame, maar ze zijn iets duurder dan PVC-kerstbomen. De meeste worden geleverd met een plastic standaard, waardoor ze er wat realistischer uitzien dan kunstkerstbomen van vezels. Kunstbomen gevuld met kunstvezel – Dit zijn de meest realistische kunstkerstbomen die je kunt kopen. Ze zijn er in veel verschillende maten en vormen, dus het is gemakkelijk om er een te vinden die bij uw inrichting past. Het zijn ook de duurste kunstkerstbomen die regelmatig worden gebruikt.

Voordelen van een kunstmatige kerstboom

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een kunstmatige kerstboom. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een kunstkerstboom. – Lagere kosten – Echte kerstbomen zijn erg duur om te kopen en te onderhouden. Kunstkerstbomen zijn veel minder duur, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je veel geld uitgeeft voor een mooie kerstboom. – Makkelijk schoon te maken – Echte kerstbomen zijn lastig schoon te maken. Kunstkerstbomen zijn super gemakkelijk schoon te maken, wat betekent dat je niet je tijd hoeft te besteden aan het proberen om alle naalden van de vloer te krijgen. – Geen rommel – Echte kerstbomen werpen veel dennennaalden af, wat erg rommelig kan zijn. Kunstkerstbomen geven geen naalden af, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het opruimen ervan als de kerst voorbij is! – Geen allergieën – Echte kerstbomen veroorzaken vaak allergieën. Kunstkerstbomen zijn hypoallergeen en veroorzaken geen allergieën, zodat iedereen in uw gezin kan genieten van het versieren van de boom.

Nadelen van een kunstmatige kerstboom

Hoewel er veel voordelen zitten aan het gebruik van een kunstkerstboom, zijn er ook een paar nadelen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele van de belangrijkste nadelen van een kunstmatige kerstboom. – Gebrek aan geur – Echte kerstbomen ruiken geweldig. Kunstkerstbomen ruiken helemaal niet naar echte kerstbomen, dus ze zijn lang niet zo aangenaam om in huis te hebben. – Kan niet jaar na jaar worden gebruikt – Echte kerstbomen kunnen jaar na jaar worden gebruikt, waardoor ze een geweldige investering zijn. Kunstkerstbomen zijn niet herbruikbaar, dus als Kerstmis voorbij is, gaan ze de prullenbak in. – Geen plaats voor ornamenten – Echte kerstbomen hebben gaten in de takken waar je kerstornamenten aan kunt hangen. Kunstkerstbomen hebben geen gaten, dus het is moeilijk om een plek te vinden voor je ornamenten.

Hoe kies je de juiste voor jou?

Bij het kiezen van een kunstkerstboom moet u beslissen wat voor u het belangrijkst is. Als prijs en gemak voor u belangrijke factoren zijn, dan kan een goedkopere vezelboom de beste keuze zijn. Als u vooral waarde hecht aan realisme en grootte, dan is een kunstboom gevuld met synthetische vezels wellicht de perfecte optie voor u. Alle kunstkerstbomen zijn verschillend en er zijn veel verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden als u op zoek bent naar de perfecte boom. Hier volgen enkele van de belangrijkste overwegingen bij het uitzoeken van een kunstkerstboom. – Hoogte – Het eerste waar u aan moet denken bij het kiezen van een kunstkerstboom is de hoogte. U wilt er zeker van zijn dat de boom in uw huis past en dat hij het licht van de ramen niet blokkeert. – Vorm – Vervolgens moet u nadenken over de vorm van de boom. Geef je de voorkeur aan een traditionele boomvorm, of heb je liever een andere vorm zoals een klokvormige boom? – Realisme – Hoe realistisch ziet de boom eruit? Kun je gemakkelijk zien dat het een kunstboom is, of ziet hij er echt genoeg uit om iedereen voor de gek te houden? – Stevigheid – U wilt er zeker van zijn dat de boom stevig genoeg is om rechtop te staan, maar niet zo stevig dat hij moeilijk op te zetten is. – Prijs – Tot slot moet je bedenken hoeveel je aan de boom wilt uitgeven. Je wilt de bank niet breken, maar je wilt ook niet de goedkoopste, dunste boom ooit kopen!

Conclusie

Kunstkerstbomen in combinatie met een miniatuur kerstdorp zijn een geweldig alternatief voor echte kerstbomen, vooral voor mensen die geen tijd of zin hebben om het hele jaar een echte boom te onderhouden. Kunstbomen zijn gemakkelijk op te zetten, gemakkelijk schoon te maken, en geven geen dennennaalden af zoals echte bomen doen. Er zijn veel verschillende soorten kunstbomen om uit te kiezen, dus het is gemakkelijk om er een te vinden die de perfecte grootte, vorm en kleur heeft voor uw huis. Voor het grootste deel zijn kunstkerstbomen betaalbaar, gemakkelijk te gebruiken, en veroorzaken ze geen allergieën zoals echte bomen doen. Er zijn veel verschillende voordelen aan het gebruik van een kunstmatige kerstboom, en ze vereisen lang niet zoveel werk als een echte kerstboom doet. Of u nu de voorkeur geeft aan een vezel- of synthetische boom, of een van de vele andere soorten kunstbomen, een kunstkerstboom is een geweldige optie voor iedereen die dit jaar geen echte boom wil opzetten.