7 tips om diabetes type 2 te voorkomen

Als je diabetes type 2 hebt volgens de dietist, heeft je lichaam het moeilijker om je bloedsuiker onder controle te houden. Bij diabetes type 2 maakt het lichaam niet genoeg insuline aan of kan het deze niet effectief gebruiken. Daardoor stijgt de hoeveelheid suiker in uw bloed en circuleert er veel glucose in uw bloedbaan. Maar met de juiste voeding en lichaamsbeweging kunt u maatregelen nemen om de ontwikkeling van diabetes type 2 te voorkomen of te vertragen. Lees verder voor meer informatie over het voorkomen van deze ziekte.

Maak slimme voedsel keuzes

U kunt stappen ondernemen om diabetes type 2 te voorkomen door gezond te eten. Concentreer u op het eten van vers fruit, groenten en volle granen. Kies voor vis en kip in plaats van rood vlees. Als u momenteel niet veel fruit of groenten eet, begin dan langzaam. Probeer een paar porties per week toe te voegen totdat u op een gezond niveau zit. Kies voor magere zuivelproducten in plaats van volvette versies. Beperk de hoeveelheid suiker in uw dieet, vooral toegevoegde suikers. Een gezond dieet kan uw risico op diabetes type 2 en andere ziekten helpen verminderen.

Blijf elke dag actief

U kunt diabetes type 2 voorkomen door elke dag lichamelijk actief te zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die lichamelijk actief zijn een lager risico hebben op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Als u momenteel niet aan lichaamsbeweging doet, begin dan langzaam. Probeer elke dag enige vorm van lichaamsbeweging te doen. Begin met 10 minuten per dag en bouw van daaruit verder op. Er zijn vele soorten lichaamsbeweging die uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 kunnen verlagen. Bewegen kan u ook helpen gewicht te verliezen. Overgewicht is een risicofactor voor type 2 diabetes. Lichaamsbeweging kan u helpen een gezond gewicht te behouden. Regelmatige lichaamsbeweging kan ook uw bloedsuikerspiegel, triglyceriden en bloeddruk verlagen. Het kan uw insulinegevoeligheid verbeteren en u helpen uw diabetes beter te beheersen.

Per gewicht beheren

U kunt stappen ondernemen om diabetes type 2 te voorkomen door uw gewicht binnen een gezond bereik te houden. Als u te zwaar bent, kan 5 tot 10 procent van uw lichaamsgewicht verliezen diabetes type 2 helpen voorkomen. Als u zwaarlijvig bent, kan slechts een paar kilo afvallen uw risico op diabetes type 2 verminderen. Maar als u zeer zwaarlijvig bent, moet u meer dan 30 pond afvallen om uw risico te verminderen. Als u te zwaar of zwaarlijvig bent, moet u zich concentreren op afvallen. U moet ook uw dieet verbeteren en meer gaan bewegen.

Conclusie

U kunt maatregelen nemen om diabetes type 2 en leververvetting symptomen te voorkomen door slimme voedingskeuzes te maken, elke dag actief te blijven en uw gewicht binnen een gezond bereik te houden. Als u veranderingen in uw bloedsuikerspiegel opmerkt, ga dan naar uw arts. Uw arts kan u helpen een plan te maken om diabetes type 2 te voorkomen.