Tips voor tuinieren met kamerplanten

Senior man working on an organic vegetable garden

Een manier om kamerplanten gezond te houden, is ervoor te zorgen dat ze een constante luchtstroom krijgen. Plafondventilatoren kunnen helpen deze luchtstroom in uw huis te behouden. Kamerplanten hebben last van allerlei kwaaltjes als er sprake is van stilstaande lucht. Alle kassen draaien gigantische ventilatoren om dit probleem te voorkomen. Houd je planten stofvrij door de witte laag op hun bladeren te verwijderen en ze op hun zonnige plek te draaien voor een gelijkmatige groei. Afgezien van deze tips, moet u ook letten op eventuele ziekten of insectenplagen om dit te voorkomen.

Behalve dat ze er geweldig uitzien in je huis, kunnen kamerplanten ook helpen om je humeur een boost te geven. Mensen maken vaak de fout om impulsief planten te kopen. Voordat u een plant koopt, moet u wat onderzoek doen om er zeker van te zijn dat deze het goed zal doen in uw omgeving. Ontdek hoeveel natuurlijk licht het nodig heeft en hoeveel water het nodig heeft. Leer ook over de kamertemperatuur voor uw kamerplanten, zodat u weet welk type licht ze nodig hebben. Kamerplanten kunnen worden vermeerderd uit stekken en zijn eenvoudig aan te passen aan uw omgeving.

Water geven is essentieel voor kamerplanten. Zorg ervoor dat u ze niet te veel water geeft, omdat hierdoor de wortels kunnen gaan rotten. Als je niet zeker weet of een plant water nodig heeft, steek dan je vinger in de grond en kijk of deze vochtig aanvoelt. Als dit niet het geval is, is het mogelijk te veel water gegeven. Vergeet dus niet om je planten een keer per week te vernevelen om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven.

Een andere kamerplant die je in een kleine ruimte kunt kweken, is de maïsplant. Deze plant is geschikt voor krappe ruimtes, maar heeft wel goed licht nodig. Hij wordt tot 2 meter hoog en je kunt hem in het voorjaar snoeien om hem vorm te geven voor een kleinere ruimte. Als je een grotere plant wilt kweken, kies dan een grotere zoals een Dracaena. Het zal erg snel groeien en zal matig water nodig hebben.

Kies de juiste maat pot voor je kamerplanten. Een goede vuistregel is om een ​​pot te kiezen die geschikt is voor de wortelmassa van de plant. Zorg ervoor dat de pot een proportioneel formaat heeft en gemaakt is van duurzaam materiaal. Je kunt ze altijd in een grotere pot overplanten naarmate ze groeien, maar zorg ervoor dat je ze niet te veel water geeft, omdat dit zal voorkomen dat ze voldoende water opnemen. Als ze hun pot ontgroeien, kun je ze eenvoudig verplaatsen naar een grotere pot.

De meest voorkomende tekenen van ziekte zijn bladvlekken of brandwonden. Deze worden veroorzaakt wanneer waterdruppels als lenzen fungeren en het chlorofyl in het blad bleken. Als de plant afsterft, kunnen de bladeren omkrullen of eraf vallen. Maar geen paniek, de meeste kamerplanten zijn herstelbaar. Als u deze symptomen opmerkt, kunt u de plant nieuw leven inblazen met een beetje organische mest. Probeer dan, de volgende keer dat je je kamerplant een boost wilt geven, een van deze tips om hem te helpen overleven.