Tips voor tuinieren met kamerplanten

Gardening

Als je bang bent dat je kamerplanten dood gaan, volgen hier een paar handige tips om je planten gezond te houden:

Kamerplanten hebben licht nodig om te overleven. Het proces van fotosynthese zorgt voor energie voor kamerplanten. Als je niet zeker weet welk type licht je planten nodig hebben, leer dan eerst hoe je het juiste type kamerplant voor je kamer kiest. Kies vervolgens voor elk type plant het juiste container- en grondmengsel. Onthoud dat verschillende kamerplanten verschillende niveaus van licht en voedingsstoffen nodig hebben, en je moet weten welke van deze planten het meeste licht nodig heeft.

Potten moeten middelgroot tot groot zijn. Kamerplanten worden meestal gekweekt in potten met drainagegaten om de kans op te veel water en stilstaand water te minimaliseren. Planten mogen niet te groot of te klein zijn, omdat te veel ruimte de groei beperkt. Ze kunnen maximaal twee jaar in dezelfde pot leven. Er zijn verschillende soorten potten om uit te kiezen, zodat u de juiste kunt kiezen voor uw plant. Poreuze potten zorgen voor een betere beluchting, omdat er lucht langs de zijkanten stroomt.

Woon je in een vochtige omgeving, kies dan voor planten uit het tropische deel van de wereld. De meeste tropische kamerplanten komen oorspronkelijk uit tropische regenwouden, waar de dagtemperatuur het hele jaar door rond de vierentwintig graden Celsius ligt. In gematigde streken varieert de temperatuur van jaar tot jaar een beetje, maar onder de 600 meter is het meestal tussen de vierentwintig en zevenendertig graden Celsius. Afhankelijk van waar je woont, kun je overwegen om een ​​kweeklamp toe te voegen aan de omgeving van je plant om hem gelukkig te maken.

Begonia’s: deze knappe kamerplanten worden vaak “apenoren” genoemd vanwege hun hartvormige bladeren. De philodendron-soort is een favoriete keuze voor binnen. Het zijn vaak klimmers. Ze hebben glanzende, geperforeerde bladeren die vaak hartvormig zijn. Een van de meest voorkomende soorten is Begonia metallica. Begonia masoniana heeft kleine roze gevlekte bladeren. Zoek je een plant met een aparte uitstraling, denk dan eens aan het monniksoor of de geldboom.

Kamerplanten kunnen een uitstekende aanvulling zijn op uw huis. Verse planten voegen dimensie en felle kleur toe aan je interieur, terwijl ze gifstoffen uit de lucht filteren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten die er op verschillende locaties prachtig uitzien en de hoeveelheid licht die ze ontvangen aankunnen. Afhankelijk van het type plant dat je kiest, kun je de planten in het voorjaar snoeien om een ​​bepaalde vorm te behouden. Bedenk ook hoeveel tijd u wilt besteden aan de verzorging van de plant. Hoewel spinplanten minimale zorg kunnen verdragen, hebben sommige soorten meer aandacht nodig.

Sommige soorten kamerplanten hebben meststoffen nodig om gezond te blijven. Bemest ze regelmatig, afhankelijk van hun behoeften. Kamerplanten die geen nieuwe groei geven, hebben in de winter minder bemesting nodig en in de zomer meer. Kies bij het voeren een pot met een afvoergat om te voorkomen dat er tussen de gietbeurten water op de grond blijft staan. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​slangenplant te kweken in een pot met een afvoergat.