Tuinplanten kiezen voor uw eigen tuin

Full length of young african american man kneeling while gardening in backyard

Wanneer u overweegt welke tuinplanten u wilt planten, is het belangrijk om de USDA Hardiness Zone en andere informatie over de soort te kennen. Onderhoudsarme planten zijn het beste als je planten wilt kweken die niet veel onderhoud nodig hebben. Ze zijn minder vatbaar voor plagen en ziekten en verspreiden zich meestal vanzelf. Maar houd er rekening mee dat u zich ook bewust moet zijn van de invasiviteit van de plant in uw staat en regio.

Een van de belangrijkste dingen die u voor uw planten kunt doen, is ze regelmatig water te geven. Planten verliezen vocht door het proces van transpiratie, maar ze hebben water nodig om het aan te vullen. Het is vooral belangrijk om de planten in je tuin water te geven als je in een warm klimaat leeft, aangezien warm weer de neiging heeft om vocht uit de grond te verdampen. En vergeet niet dat zonnige gebieden meer water nodig hebben dan die in schaduwrijke gebieden. Om deze problemen te voorkomen, moet u deze eenvoudige regels volgen voor het water geven van planten.

Als je hoge, langbenige planten plant, of planten met bloemhoofdjes die niet helemaal tot aan de grond groeien, zorg er dan voor dat je ze vastzet. Dit voorkomt dat hun stelen omvallen en op de grond vallen. Het voorkomt ook dat ze te hoog of topzwaar worden. En tot slot, zorg ervoor dat je je planten diep water geeft, zodat ze niet langbenig worden. Bodemkwaliteit, licht en correct snoeien zijn belangrijke factoren voor de gezondheid van de tuin.

Overweeg eenjarige en vaste planten voor uw tuin. De eenjarigen en vaste planten die u kiest, voegen seizoensspecifieke persoonlijkheid toe aan uw tuin. Ze zijn ook geweldig voor het aantrekken van vlinders en bijen. Ze geven tijdens verschillende seizoenen een vleugje kleur en geur aan je tuin. En vergeet niet te kijken naar eenjarige planten voor het voor- en najaar. U kunt ook groenten kiezen om aan uw tuin toe te voegen. Veel groenten voegen ook visueel belang toe. Als u geïnteresseerd bent in het aantrekken van dieren in het wild, zorg er dan voor dat u bloemen plant die insecten aantrekken.

Aziatische lelies zijn heel gemakkelijk te kweken. Ze worden tot twee voet lang en bloeien continu van de lente tot de vroege herfst. Kinderen zullen het geweldig vinden om in de zijkanten van de bloemen te knijpen om de mond van de draak te openen. Ze moeten binnenshuis worden gestart voordat ze naar de tuin worden getransplanteerd. In USDA-zones 7-10 kunnen hun wortelstokken in de grond worden achtergelaten, maar in koudere streken moeten ze worden opgegraven. Hun grote bladeren zijn aantrekkelijk en hebben vaak interessante bonte bladeren.

Om het meeste uit uw tuin te halen, moet u uw tuinplanten goed verzorgen. Controleer de gezondheid van uw planten en gebruik geschikte bestrijdingsmiddelen om ziekten te voorkomen. Geef de grond water voordat je ze plant. Het is beter om druppelirrigatiesystemen te gebruiken dan sproeiers, omdat dit de grond vochtig houdt en voorkomt dat onkruid en ongedierte uw planten beschadigen. Hoewel dit een goede manier kan zijn om voor uw tuinplanten te zorgen, kunnen ze gestrest raken als ze niet goed worden bewaterd.