Hoe u de beste tuinplanten voor uw tuin kiest

garden

Als het gaat om het selecteren van planten voor een tuin, is variatie het kruid van het leven. Planten zijn er in elke vorm, kleur, textuur en grootte. Je kunt kiezen uit planten die opvallen door hun levendige kleuren, terwijl kleine, tere planten ontzag kunnen opwekken. Sommige van de mooiste planten hebben zelfs doorns die voor enig ongemak kunnen zorgen. Lees verder om enkele van de meest fascinerende tuinplanten te ontdekken en hoe u ze in uw ontwerpschema kunt opnemen.

Creëer eerst een gezonde bodem voor je planten. Bodem met organisch materiaal is het beste, vooral als het klei of zand is. Gebruik mest of zaagsel en organische stof bij het voorbereiden van de bodem. Gebruik de meest geschikte maat stokken voor uw plant. Nadat de planten geworteld zijn, kun je de aarde gebruiken om je tuin te planten. Uiteindelijk worden de planten mooier. De kosten van het gebruik van inzetten zijn echter een punt van zorg.

Geef regelmatig water. Als het buiten warm is, is het het beste om ‘s ochtends en’ s avonds water te geven. Op deze manier hebben de planten voldoende tijd om te drogen voordat de avond valt. Vermijd opspattend water op de bladeren, dit kan brandwonden veroorzaken. Gebruik een druppelirrigatiesysteem om dit probleem te voorkomen en controleer regelmatig de pH van de grond. Als u uw tuin niet te veel water wilt geven, kunt u hiervoor speciale tuinmest kopen.

Blauweregen, een delicate vaste plant, groeit honderden meters. De bladeren van de plant zijn zoet. Ze zijn 200 keer zoeter dan rietsuiker, waardoor het de toepasselijke naam Sweetleaf heeft. Deze plant is echter zeldzaam onder de meest gekweekte planten. Komkommers kunnen het beste worden gekweekt als struikvariëteiten of op latwerk, terwijl tomaten het best in compacte variëteiten kunnen worden gekweekt. Kies daarom liever voor compacte variëteiten dan voor de grote, fruitige soorten.

De geluiden van een tuin gaan vaak gepaard met een symfonie van geluiden. Kolibries maken verrassende geluiden en het gezang van de cicade is onophoudelijk. Heb je een lege ruimte bij een waterpartij, dan kun je een insectenhuisje plaatsen. Waterpartijen in tuinen vormen een mooie, ontspannende achtergrond. Er kunnen ook metalen of bamboe klokken worden geïnstalleerd om een ​​geluid te creëren. Voor geluid kun je andere tuinplanten toevoegen.

Een andere populaire keuze voor een geurige bloem is ananassalie. Deze plant is een vaste plant in de zones acht tot 10, maar kan in koudere klimaten als eenjarige worden gekweekt. Hij wordt ongeveer een meter hoog en verspreidt een heerlijke ananasgeur. Ananassalie kan het beste als plant worden gekocht of in een pot worden gekweekt. Het is een veelzijdige plant die minimaal onderhoud nodig heeft. Koop bij twijfel een goedkope plant en geniet er jarenlang van.

Er zijn honderden soorten sedum, een vaste plant die overal groeit en het goed doet in vochtige omstandigheden. Sommige soorten zijn rechtopstaand en bodembedekt, andere zijn bossig en verspreid. Sedums zijn perfect voor het creëren van een regentuin en het afvoeren van overtollig water in uw tuin. Kamille is ook een rustgevende plant. Kamille is een rustgevende plant en thee gemaakt van de bloemen kalmeert de zenuwen en bevordert de slaap. Beide soorten produceren in de zomer madeliefachtige bloemen.