Een boeket bestellen: 7 tips van een bloemenexpert

Garden

Of je nu bloemen koopt voor je geliefde op Valentijnsdag, je beste vriendin op haar verjaardag of een collega voor hun eerste werkdag, iemand een boeket bloemen laten bezorgen geven is een van de liefste en meest attente gebaren die je kunt maken. Of je nu indruk wilt maken op een potentiële huwelijkskandidaat of gewoon het leven van een ongelukkige vriend wilt opfleuren, bloemen sturen zal vrijwel zeker in de smaak vallen.

Zorg ervoor dat je van tevoren bestelt

De beste tijd om een plukboeket te bestellen hangt af van het soort bloemen dat u kiest en de persoon naar wie u ze stuurt. Bestel een boeket een paar dagen voor de speciale dag. Als u een boeket koopt als cadeau, kunt u het beste zo vroeg mogelijk bestellen. Op het laatste moment bestelde bloemen zijn vaak duurder en niet altijd beschikbaar.

Bekijk de prijs van het boeket

De prijs van bloemen varieert sterk, afhankelijk van het soort boeket dat je krijgt, het seizoen en waar je ze koopt. Afhankelijk van de gelegenheid en je budget zal de prijs van het boeket verschillen. Sommige boeketten mogen dan wel meer kosten, ze gaan ook langer mee dan een goedkoper boeket.

Vind de beste deal voor levering

Een van de belangrijkste dingen die je moet overwegen als je bloemen bestelt, is hoe ze bezorgd zullen worden. U kunt een boeket bestellen dat vooraf is samengesteld en klaar is om in de winkel te worden opgehaald, of het laten bezorgen. Als u ervoor kiest om ze te laten bezorgen, moet u waarschijnlijk bezorgkosten betalen, die kunnen variëren op basis van het type boeket dat u bestelt. Controleer bij het bestellen van bloemen of er bezorgkosten zijn en op welke dagen de winkel levert.

Als u bestelt, weet dan wat er inbegrepen is

Een boeket bevat vaak verschillende soorten bloemen, maar de specifieke bloemen staan meestal vermeld in de beschrijving van het boeket. Als u een boeket bestelt voor uw geliefde, is het een goed idee om te weten wat er in het boeket zit, vooral als hij of zij allergieën of speciale voorkeuren heeft. Als u bijvoorbeeld een boeket blauwe rozen koopt, wilt u weten of die rozen winterhard zijn en geen allergieën veroorzaken. Of misschien koopt u bloemen voor een vriend die een groene duim heeft en van tuinieren houdt – in dat geval wilt u misschien een boeket kopen met een verscheidenheid aan planten.

Vergeet de kaart en de ballon niet!

Als het boeket dat u bestelt niet met een kaart wordt geleverd, moet u er zeker een kopen. Bij het boeket kunt u een kaartje voegen met een korte boodschap en uw naam en contactgegevens. Als u bloemen aan een kind geeft, kunt u er een kaart met een volwassen thema bij doen, samen met een ballon en wat andere kleine cadeautjes. Als u bloemen aan een volwassene geeft, kunt u het beter bij een eenvoudiger kaartje houden. Je wilt niet te goedkoop overkomen, maar je wilt wel laten zien dat je over het boeket hebt nagedacht.

Wees niet bang om meer te vragen

Als het boeket dat je bestelt een beetje mager lijkt, kun je de bloemist vragen meer bloemen aan het boeket toe te voegen. Als u bloemen voor een geliefde bestelt, wilt u misschien niet meer bloemen aan het boeket toevoegen omdat u het boeket relatief klein wilt houden. Als u echter bloemen koopt voor een collega of een kennis, kunt u de bloemist vragen een paar extra stelen aan het boeket toe te voegen. Waarschijnlijk zal de bloemist een minimale vergoeding vragen voor het toevoegen van meer bloemen.

Laatste woorden

Als u bloemen koopt voor een geliefde, kunt u nadenken over het soort persoon dat hij of zij is en het soort bloemen dat het beste bij hem of haar past. Een zonnebloem is bijvoorbeeld een populair boeket voor een geliefde omdat het mensen doet glimlachen. Andere populaire bloemen voor geliefden zijn rozen, orchideeën, tulpen en madeliefjes. Er zijn ook veel leuke soorten boeketten die u kunt kopen. Deze omvatten boeketten met krekels, mini cactussen, en zelfs planten die u kunt groeien binnenshuis. Als u niet zeker weet wat voor soort bloem het beste is voor uw geliefde, vraag hem dan wat voor soort bloemen hij zou willen ontvangen. U kunt ook vrienden en familieleden vragen wat voor soort bloemen zij denken dat uw geliefde zou willen ontvangen.