Landschapsarchitectuur; wat is dat?

Trends in landschapsarchitectuur veranderen en passen zich in de loop van de tijd aan. Elk jaar brengt iets nieuws op tafel, met variërende aandachtspunten en onderwerpen. Van kleurenpaletten tot materialen, er zijn veel elementen van landschapsarchitectuur die van seizoen tot seizoen veranderen. Sommige trends blijven echter een paar jaar hangen voordat ze plaatsmaken voor iets anders. Het nieuwe jaar is aangebroken, wat betekent dat het tijd is om na te denken over hoe het landschap van 2020 eruit zal zien. Na het lezen van dit blog nog meer weten? Ga dan naar een gespecialiseerd Garden Center.

Industriële elementen

Als we aan industriële elementen denken, denken we aan zware machines. En hoewel dat deels waar kan zijn, is dat niet de enige manier om industriële materialen in uw landschap te gebruiken. Bij industriële materialen gaat het vooral om veelzijdigheid. Ze zijn niet hetzelfde als natuurlijke materialen, maar eerder materialen die zijn ontworpen om natuurlijke materialen te imiteren. Industriële materialen zijn er in alle vormen en maten, met verschillende texturen, kleuren en afwerkingen. Industriële materialen zijn perfect voor huiseigenaren die wat extra karakter of geschiedenis aan hun landschap willen toevoegen, maar niet de ruimte hebben om grote elementen zoals machines of hergebruikte materialen toe te voegen.

bloeiende heesters

Een van de trends op het gebied van landschapsarchitectuur zijn bloeiende heesters. De mooiste vindt u bij deze jardinnerie in Brussel. In de schaduw bloeiende heesters zijn een geweldige manier om kleur en textuur toe te voegen aan een schaduwrijke plek. Ze kunnen worden gekweekt als voorbeeldplanten of in een heesterborder. Dit is een prima optie voor wie niet veel ruimte heeft, maar toch kleur wil toevoegen aan zijn landschap. En, bloeiende struiken zijn er in een verscheidenheid van kleuren, zodat u kunt kiezen voor een kleurenpalet dat echt past bij uw stijl en ruimte.

stenen randen

Als uw landschap een stenen muur heeft, of u wilt er een, dan zijn stenen randen een trend om in gedachten te houden. Stenen randen zijn een geweldige manier om het uiterlijk van een stenen muur te breken, terwijl het toevoegen van een meer natuurlijk gevoel en uitstraling. Steenkanten zijn ook perfect voor gebieden waar een grote stenen muur niet praktisch of wenselijk zou zijn. Stenen randen kunnen op verschillende manieren op een muur worden aangebracht, onder meer met mortel of natuursteen, of een combinatie van beide. Stenen randen zijn een relatief eenvoudige manier om uw landschap een buiten-rand te geven, terwijl het ook interesse en karakter toevoegt met een natuurlijk tintje.

binnenshuis tuinieren

Laten we het tot slot hebben over binnenshuis tuinieren. Zoals we eerder hebben besproken, is binnenshuis tuinieren een trend die nog wel even zal duren. Maar, wat houdt binnenshuis tuinieren precies in? Nou, een binnentuin kan elke soort plant zijn, bloemen, groenten, kruiden, of wat je maar wilt kweken, maar het richt zich meestal op planten die binnenshuis goed gedijen. Binnenshuis tuinieren kan zo simpel zijn als het plaatsen van een paar potplanten op een vensterbank, of zo uitgebreid als het bouwen van een compleet hydrocultuur systeem. Wat uw voorkeur ook is, binnenshuis tuinieren is een trend waarmee u een beetje natuur in huis haalt, terwijl u ook een rustgevende omgeving creëert.