Hoe tuinieren u kan inspireren

Garden

Hoewel kunstenaars, schrijvers en andere makers het belang van inspiratie benadrukken, hebben wetenschappers weinig aandacht besteed aan het concept. Hoe verklaren we inspiratie? Laten we eerst eens kijken naar de definitie van inspiratie en de relatie met creatieve activiteit. Inspiratie is een proces waarin we nieuwe waarden, nieuwe gedachten of nieuwe gevoelens ervaren als reactie op prikkels die een reactie uitlokken. Het concept van inspiratie kan worden gedefinieerd als een “inspirerend moment” dat onze hersenen aanzet tot actie.

Tuinieren is al eeuwenlang inspirerend en veel van ‘s werelds grootste schilders hebben zich laten inspireren door bloemen, landschappen en andere natuurlijke elementen. In Canada heeft Monique Martin unieke projecten gecreëerd die de natuur incorporeren en verbinden met historische en sociale symbolen. Haar werk is tentoongesteld in meer dan tien landen en omvat beeldhouwkunst, schilderkunst, prentkunst, installatie, boeken maken en meer. Inspiration Gardens biedt vele unieke plantencollecties die u zeker zullen inspireren om uw eigen tuin in te richten.

Er zijn drie kenmerken van inspiratie die je kunnen helpen inspirerende mensen te identificeren. Deze drie kenmerken zijn bedoeld om minimaal genoeg te zijn om inspiratie te onderscheiden van andere mentale toestanden. Als je mensen observeert die je inspireren, schrijf dan de dingen op die je bewondert of inspireert. U kunt ook een notitieblok gebruiken om ideeën en eigenschappen op te schrijven die u inspireren. Vervolgens kunt u deze aantekeningen raadplegen wanneer u de drang voelt om ernaar te handelen. Deze aantekeningen kunnen zelfs anderen inspireren om nieuwe ideeën uit te proberen of iets nieuws te doen.

Een ander belangrijk onderdeel van het cultiveren van inspiratie is je bewust zijn van wat je drijft. Ongeïnspireerd zijn betekent focussen op dingen die niet in lijn zijn met je ware zelf. Je bent bijvoorbeeld het contact met je passies kwijtgeraakt of hebt je dromen achter je gelaten. In dit geval wilt u misschien uw zelfrespect opnieuw beoordelen. Het behouden van een positief zelfbeeld is een belangrijke stap om inspiratie op te doen. Het is mogelijk om deze energie te cultiveren door deze eenvoudige tips te volgen.

Het woord inspiratie heeft een ongebruikelijke geschiedenis. De figuurlijke betekenis van het woord komt van het Latijnse inspiratus, een voltooid deelwoord van inspirare. Het betekende oorspronkelijk ‘lucht in de longen trekken’. Deze betekenis bestaat sinds het midden van de 16e eeuw. De tweede betekenis is dat inspiratie verwijst naar een goddelijke entiteit of invloed. Deze betekenis dateert uit het begin van de 14e eeuw. Als we geïnspireerd zijn, is de kans groter dat we een creatieve daad produceren, of het nu een creatieve of niet-productieve is.

Naast de twee hoofdconcepten die ons inspireren, kunnen we het ook zien in termen van onderscheidende processen. Zoals Thrash en Elliot betoogden, bestaat inspiratie uit twee verschillende processen: geïnspireerd worden door iets en geïnspireerd worden om iets met die kwaliteiten te doen. Inspiratie is echter het resultaat van een mentaal proces dat onze stemming verbetert en onze acties aanstuurt. De twee processen zijn niet hetzelfde, maar ze delen enkele gemeenschappelijke kenmerken. En ze zijn zowel belangrijk als noodzakelijk.